četrtek, 18. avgust 2011

Saigon in odhod domov

19.8.2011 – petek (28. dan): Saigon

Zadnji dan. Ne moremo verjeti, kako hitro je minil mesec dni potovanja. Kot bi šinil. Zjutraj se je par junakov odločili vstati okoli 6. ure zjutraj. Ker smo imeli park v neposredni bližini hotela, smo nekako sumili, da morajo zjutraj naši mali Azijci preplaviti parke.



In res. Ob prihodu vidiš naspidirane Vietnamce, ki na veliko izvajajo športne aktivnosti.



Od teka, aerobike, gimnastike, badmintona, ni da ni. Majhna stanovanja, kjer nimajo nobenega pravega prostora za izvajanje športnih aktivnosti, je par več kot idealen prostor za slednje. Poleg redne telovadbe pred začetkov delovnega dne, je prisotno še skupno druženje. Enkratno doživetje, kjer te vsa ta razigranost prav potegne in razživi.



Dopoldan in popoldan smo namenili nakupovanju po tržnicah in marketih. Nekako smo se želeli znebiti vietnamskih dongov.


Ker smo uspešno zbijali cene, je shopping trajal kar nekaj časa. Ker smo kupili toliko stvari, smo enostavno morali kupiti še en kovček. Zanimivo. Vendar te to barantanje in zbijanje cen kar utrudi.

Zvečer smo morali začeti pakirati, saj je jutri že čas odhoda proti domu. Samo spraševali smo se, kam je šel ves mesec dni, saj smo komaj prišli.

In res, odpravili smo se proti Sloveniji. Home sweet home. Potovanje po Vietnamu - enkratno doživetje, vendar kljub temu smo se z veseljem vrnili v domovino. :-)