ponedeljek, 27. junij 2011

Priprave na potepanje po Vietnamu

Manj kot mesec dni je še do odhoda na celomesečno potepanje po Vietnamu. Cepljenja proti Hepatitisu A so opravljena, nahrbtniki kupljeni, kljukamo opremo iz doma pripravljenega potovalnega seznama... 

Čas je za naročilo Viz in sestavo okvirnega programa potovanja. Potovali bomo od severa (Hanoi) kamor nas pripelje letalo iz Munchna, proti jugu (Ho Chi Minh city) od koder poletimo nazaj v Munchen.



Map of Vietnam with regions colour-coded

Besno surfamo po internetu in iščemo zadnje potovalne informacije. Predvsem pogrešamo potopise iz katerih bi lahko razbrali kako najpreprosteje premostiti razdalje med kraji (letalo, vlak, bus, peš...), kako je s cenami turističnih aranžmajev, hotelov, prevozov ipd. Počasi bo namreč potrebno 'čez palec' oceniti dnevno porabo denarja in časovno ovrednotiti našo pot.

Vize - odločili smo se, da ne gremo na Dunaj. Zaprosili bomo za 'Visa on arrival', kar pomeni da lokalna turistična agencija za nas pridobi pismo Vietnamskega 'Immigration office'. S tem papirjem nato na dohodnem letališču v Hanoi-u, ob priložitvi dveh slik in izpolnjenega formularja, dobimo vize. Naročili jih bomo preko spletne strani http://www.vietnamstay.com/ (Aurora Travel). Upamo, da bo šlo vse gladko.

Ker bomo šli na Munchensko letališče z avtom, iščemo varianto za ugodno parkiranje nekje v bližini letališča. Izkazalo se je, da je najceneje rezervirati parking na letališču preko spleta in s tem prihraniti kar nekaj cekinov.